Vrouwenmantelthee: Herstel na de bevalling:

Annelies Mulder100% natuurlijk, Bevalling, Zwangerschap2 Comments

Vrouwenmantelthee-Mamalogisch

Vrouwenmantelthee is een cadeautje van moeder natuur om je baarmoeder weer sneller in vorm te krijgen en te laten herstellen na de bevalling. Dankzij de looistoffen die de plant bevat werkt het bloedstelpend, infectiewerend, verminderd het de bloedtoevoer en verminderd het bloedverlies. In vrouwenmantel zitten belangrijke voedingstoffen zoals vitamine C, flavonoïden en de mineralen calcium, fosfor en magnesium. Het is rijk aan tannine dat een samentrekkend effect heeft en daardoor de baarmoeder helpt in te krimpen. Ook wordt de thee vaak geadviseerd als je baarmoeder niet snel genoeg zakt. Door de samentrekkingen die de thee veroorzaakt zakt de baarmoeder sneller omlaag en je reinigt de baarmoeder op een natuurlijke manier.

Aan het einde van de zwangerschap

Omdat de thee zorgt voor het samentrekken van de baarmoeder is het af te raden om het te drinken tijdens de zwangerschap. Ben je uitgerekend en is de tijd aangebroken dat je baby mag komen, dan mag het juist wel! Dagelijks een paar kopjes vrouwenmantelthee bevordert de bevalling en zorgt ervoor dat de bloedingen na de bevallingen afnemen. Het zorgt onvergelijkbaar voor het herstel van de baarmoeder na de bevalling. Na de bevalling kun je ook een zitbad nemen met sterke thee. Dit werkt weefselherstellend en dat mag ook als er nog hechtingen aanwezig zijn, het helpt juist enorm goed.

Baarmoeder

Vrouwenmantel als een tonicum voor de baarmoeder. Dit betekent dat het ALTIJD goed is voor de baarmoeder. Het helpt voor vele vrouwenkwaaltjes of baarmoederklachten zoals ook een blaasontsteking, vaginale afscheiding, menstruatiepijn, PMS. Ook kan het je cyclus weer op gang helpen als de menstruatie niet doorzet. Drink niet teveel ervan om krampen te voorkomen. Twee of drie kopjes per dag zijn voldoende.

Biologische Vrouwenmantelthee is te koop via de website van Praktijk Mamalogisch. Klik hier.

nw_tea_for_two_mamalogisch

Volg jij Mamalogisch eigenlijk al? Klik hier voor de updates met vrolijke en natuurlijke inspiratie.

(Visited 3.591 times, 8 visits today)
Annelies Mulder on FacebookAnnelies Mulder on Instagram
Annelies Mulder
(33) Doula, massagetherapeut, Hypnobirthingdocent. Verbinden vanuit je eigen kracht, denkt niet graag in hokjes, intuïtief & kleurrijk. Vrolijke en natuurlijke inspiratie dat is Mamalogisch.

2 Comments on “Vrouwenmantelthee: Herstel na de bevalling:”

  1. Ik had nog nooit van vrouwenmantel gehoord! Ondertussen is mijn laatste bevalling al 9 maanden geleden, maar ik,ga die thee cadeau geven aan vriendinnen die net bevallen zijn! Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *