• placenta capsuleren

  Wil jij graag je placenta laten capsuleren na de geboorte van je kindje? Mamalogisch is gespecialiseerd in het capsuleren van placenta’s en capsuleert de placenta met liefde voor je. In Amerika is het vrij normaal om je placenta te laten capusleren na de geboorte van je baby, in Nederland moeten we er nog een beetje aan wennen. Of het de magische oplossing is tegen alle postpartum ongemakken dat kan ik je niet beloven. De moeders waarvoor ik heb gecapsuleerd zijn enthousiast, ze zouden het bij een volgende zwangerschap absoluut weer doen. Ze ervaren een duidelijk een verschil in herstel, een toename in energie, vermindering van babyblues en minder hormoonschommelingen.

  Het proces

  Nadat je bent bevallen brengt iemand de placenta binnen 24 uur bij mij. Wil je graag dat ik de placenta bij je thuis of in het ziekenhuis kom ophalen dan geldt er een toeslag van € 35,-*. Ben ik bij de geboorte als doula dan neem ik de placenta mee. Het proces duurt afhankelijk van welke manier je de placenta gecapsuleerd wil hebben 2 dagen. Belangrijk i.v.m. voedselwarenwet is dat de placenta binnen 4 uur na de geboorte wordt gekoeld is dit niet het geval dan kan ik hem helaas niet meer voor je capsuleren. Ik kan de placenta op twee manieren voor je capsuleren, RAW en TCM (traditionele Chinese methode). Bij de TCM methode wordt de placenta voorafgaand aan het drogingsproces gestoomd. Bij RAW wordt de placenta rauw gedroogd. Het voordeel van raw is dat de werking sterker is en je meer supplementen overhoudt.

  Hoeveel capsules krijg je uit de placenta

  Het ligt aan de grote van je placenta hoeveel supplementen ik voor je kan maken. Gemiddeld is ongeveer tussen de 80 en 100 supplementen, heb je een grote placenta dan kan dit oplopen tot 150 en meer. De placenta weegt ongeveer 500 gram en is 22 centimeter in doorsnede. Ik droog de navelstreng voor je mee als aandenken en het is prachtig om te zien hoe de drie navelstreng aders door de navelstreng heenlopen. Als het vlies nog mooi in tact is dan droog ik deze voor je mee. Mocht je kleintje een schaafwondje hebben of een brandwond dan knip je een stukje van het gedroogde vlies, je maakt het nat en legt het op het wondje. Het vlies waar je baby heerlijk in heeft gebounced zit boordevol waardevolle stamcellen waardoor de huid zich snel herstelt. Prachtig en uniek.

  Opleiding

  Ik volgde de placenta advanced pro training tot placenta specialist bij IPPA International placenta & postpartum association. en volgde een persoonlijke training bij De Oerbron . Ik werk strikt hygiënisch volgens de IPPA standaard.

  Mocht je vragen hebben over het capsuleren van je placenta neem gerust telefonisch contact met mij op.

  * exclusief reiskosten a € 0,19 cent per kilometer.

 • Voordelen van het capusleren van de placenta

   Balans en sneller herstel na de bevalling
   Stabiliseert en balanceert de hormoonlevels
   Meer energie een boost aan ijzer
   Vermindering van postpartum depressie en angst
   Helpt de baarmoeder sneller samen te trekken
   Verhoogt je melkproductie
   Natuurlijke pijnstiller

  Wait for white

  Belangrijk is om de navelstreng van je kindje uit te laten kloppen. Nadat je kindje is geboren is het heel mooi om even de navelstreng vast te pakken als de placenta nog geboren moet worden om te voelen hoe de hartslag van je baby klopt. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken onderstrepen het belang van het uit laten kloppen van de navelstreng tot hij wit en slap is. Doe je dit niet dan ontneem je eigenlijk als het ware baby zijn eigen bloed. Door het uitlaten kloppen van de navelstreng kan je baby beter zijn ademhaling reguleren, krijgt je baby waardevolle stamcellen, antistoffen en een waardevolle hoeveelheid extra ijzer binnen. Neem dit op in je geboorteplan. Neem voor het uitkloppen van de navelstreng minimaal 5 minuten de tijd. Het liefst langer.

  Navelstreng_uit_laten_kloppen_uitgeklopte_navelstreng_mamalogisch_doula

placenta capsuleren €150,- (gratis cord keepsake)
tinctuur €30,- (100 ml)
balsem €35,- (50 ml)

(Visited 309 times, 1 visits today)