• Stuit moxa therapie

  Wil je je kindje op een natuurlijke manier proberen te laten te draaien vanuit een stuit naar hoofdligging? Moxa therapie is een effectieve en veilige methode om op een vriendelijke manier het draaiproces van je kindje te stimuleren. Moxa therapie kan ook gebruikt worden als je kindje overdwars ligt. Het gebruik van moxa therapie is evidence based en gebaseerd op breed en wetenschappelijk onderzoek. Studies laten zien dat de kans dat je kindje spontaan draait, met moxa therapie tijdens de 33ste tot de 36ste week wordt vergroot van 50% naar 75%. Belangrijk is om niet te lang te wachten. Hoe vroeger je met de therapie start hoe beter, hoe groter de kans op een positief resultaat. In mijn praktijk pas ik moxa toe in combinatie met Spinning Babies optimal fetal position. Spinning Babies techniek maakt het comfortabeler, gemakkelijker en vergroot de kans op succes om je baby te laten draaien naar hoofdligging.

  Hoe werkt moxa

  Moxa is een onderdeel van de acupunctuur en de traditionele Chinese geneeskunde. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van een moxastick (er komen geen naalden aan te pas). De moxa is een bijvoetkruid en wordt gebruikt om de acupunctuurpunten diep te verwarmen. Door de stick aan te steken geeft het een intense en aangename warmte af. De warmte van de moxa dringt diep door tot in het acupunctuurpunt (Blaas 67) waardoor de verwarmende energie zorgt voor beweging in het kleine bekken. In het kleine bekken ligt ook je baarmoeder. Door de beweging in het kleine bekken wordt je baby beweeglijk waardoor de kans op draaien toe gaat nemen.

  De baarmoeder wordt volgens de Westerse geneeskunde door moxa beter doorbloedt. Daardoor rijpt hij beter en is de kans groter dat je kindje spontaan draait. Bovendien stimuleert moxa vermoedelijk de bijnier en de hormonen die de bijnier produceert, beïnvloeden het spierweefsel van de baarmoeder. Daardoor zou het kindje beweeglijker worden en uiteindelijk kunnen draaien. Mocht je baby niet de draai maken naar hoofdligging dan kun je altijd nog een uitwendige versie overwegen in het ziekenhuis bij de gynaecoloog. Dit gebeurt meestal vanaf week 35. Een aantal factoren zijn hierbij belangrijk zoals voldoende vruchtwater en de ligging van de placenta.

 • Voordelen moxa therapie bij stuitligging

  Veilig voor moeder en kind
  Natuurlijke spontane draaiing wordt gestimuleerd
  Pijnloos, geen bijwerkingen
  Kans op een natuurlijke bevalling 75% groter
  Behandeling kan thuis plaatsvinden
  Behandeling duurt slechts 15 minuten per dag

  Jullie krijgen 10 moxa sticks voor de komende 10 dagen om mee aan de slag te gaan. De behandeling duurt ongeveer een uur.

Moxatherapie bij stuitligging icm spinning babies technieken 75,-

Moxatherapie bij stuitligging icm spinning babies technieken 75,-

(Visited 159 times, 1 visits today)