Groentefrieten: gezond en lekker uit de oven

Annelies MulderMamalogisch, ReceptenLeave a Comment

Mamalogisch_groentefriet_knolselderij

Heerlijke groentefrieten uit de oven een aanrader om eens te proberen. Vorige week was ik op bezoek bij de ouders van mijn doulababy Avery om het geboorteboek te overhandigen. De papa des huizes had heerlijk uitgebreid gekookt en deze heerlijke groentefrieten gemaakt. Wat zijn ze superlekker, ik maakte ze van het weekend voor Fedde. Het is een slim alternatief rijk aan goede vezels. De milde en kruidige smaak van de knolselderij maken deze frieten heerlijk en gezond! Knolselderij zit vol vitamines (vitamine C & B11), mineralen (calcium, magnesium & ijzer)! Het is een werkje, maar het is het meer dan waard, want ze zijn echt verrassend lekker!

Wat heb je nodig:
  • 1 grote knolselderij
  • olijfolie
  • twee teentjes verse knoflook
  • zout
  • paprika en kerrie kruiden
  • bakpapier

Knolselderij_frieten_mamalogisch

Voor ze in de oven gaan. Bakken maar

In de vijzel maak je een heerlijk mengels van verschillende kruiden en je perst de twee teentjes verse knoflook erdoorheen. Snij de knolselderij in lange smalle reepjes en verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Doe de frieten in een bak en giet het heerlijk geurende mengsel eroverheen en leg ze op het bakpapier. Bak de frieten goudbruin in ongeveer 35 minuten. Lekker! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Volg jij Mamalogisch eigenlijk al? Klik hier voor de updates op Facebook met vrolijke en natuurlijke inspiratie.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Annelies Mulder on FacebookAnnelies Mulder on Instagram
Annelies Mulder
(33) Doula, massagetherapeut, Hypnobirthingdocent. Verbinden vanuit je eigen kracht, denkt niet graag in hokjes, intuïtief & kleurrijk. Vrolijke en natuurlijke inspiratie dat is Mamalogisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *