• happy birthing!

  Stel je eens voor een rustige en zachte geboorte. Kan dat wel? Jazeker! De geboorte van je kindje is een van de meest belangrijke, intense en waarschijnlijk mooiste ervaringen van je leven. Die ene dag verandert je leven voor altijd. De sleutel voor een fijne bevalling zit niet in de keuzes die je maakt. De sleutel zit in het gevoel om altijd een keuze te hebben. Bevallen vanuit je kracht gaat over vrijheid hebben in de keuzes die jij belangrijk vindt tijdens de geboorte van je kindje, je in control voelen en jezelf voeden met goede kennis die het fysiologische geboorteproces ondersteunen. Dat maakt dat jij de deur kunt openen naar jouw magische verlangen en de zaadjes kunt planten om met vertrouwen uit te kijken naar de geboorte. Daar zit jouw unieke kracht en deze kracht is tijdens de bevalling je allerbelangrijkste instrument. Dit is de de tijd om te varen op wat je diep van binnen voelt.

  Doula begeleiding

  Met liefde voor mijn vak is het mij een voorecht om ouders bij te mogen staan tijdens een bijzondere periode in hun leven. Als doula help ik je om vanuit je eigen kracht te bevallen in een omgeving die voor jou veilig voelt. In het ziekenhuis of thuis dat maakt mij niet uit. Mijn vraag aan jou is wat wil jij. Wat als je de regie hebt over je eigen bevalling wat zou je dan het allerliefste willen. Zonder oordeel sluit ik aan bij je wensen en denk ik met je mee hoe we deze kunnen verwezenlijken. Ik luister, inspireer en moedig je aan om jezelf zichtbaar te maken om de intuïtie die je al hebt te versterken, zodat controle plaats maakt voor vertrouwen. Tijdens de bevalling kunnen je rekenen op fijne professionele en continue ondersteuning. Ik ben er voor jou en je partner en blijf bij je hoe lang de bevalling ook duurt, zodat jij de rust vindt en de kracht van de natuur zijn werk kan doen om je kindje in alle rust en liefde te verwelkomen. Een cadeau voor jezelf.

  ‘Ik had dit mooie avontuur niet zo zonder Annelies kunnen en willen ervaren. Ze ging voor mij door het vuur’

  Bevallen vanuit je kracht!

  Natuurlijk is bevallen een hele klus, maar weet dat je alles wat je nodig hebt in huis hebt. Jij, je lichaam en je baby gaan een topprestatie leveren. You’ve got the power. De manier hoe we naar geboorte kijken heeft een impact op hoe we de bevalling ervaren. Waar een geboorte op tv eruit ziet als een angstige gebeurtenis zijn we geboorte steeds meer gaan medicaliseren. Simpele ingrediënten om de geboorte tot een positieve ervaring te maken lijken we te zijn vergeten. Een bevalling laat zich natuurlijk niet regisseren en is onvoorspelbaar, maar de natuur heeft het zo geregeld dat je sneller en gemakkelijker bevalt als je je veilig en gesteund voelt. Bevallen heeft tijd en rust nodig en is geen proces waarbij je zo snel mogelijk van A naar B moet. Wetenschappelijk onderzoek onder 5000 vrouwen toont aan toont aan dat vrouwen die zich gesteund voelen door een doula sneller bevallen en minder pijn hebben. Een doula brengt is er echt helemaal voor jou en brengt rust in het proces. De continue steun mijn grootste kracht als doula, ik je vaste gezicht en wijk ik niet van je zijde. Ik ben er helemaal voor jou en heb één duidelijke taak en dat is jou te helpen te bevallen vanuit je eigen kracht.

  Voorbereiding op de bevalling

  Tijdens onze afspraken in de aanloop naar de bevalling toe stoom ik je klaar met alle informatie die je nodig hebt, zodat je bewust en goed geïnformeerd je eigen keuzes kunt maken in wat voor jou belangrijk is. Ik laat je nadenken over keuzes waarvan je niet wist dat je ze had. De informatie geeft je zelfvertrouwen een boost, je bent goed voorbereid en een stuk relaxter. Ik leer je hoe je het beste om kunt gaan met pijn, zodat je er naar toe durft te gaan in plaats ervan weg te vluchten. Samen creëren we mogelijkheden niet alleen fysiek, maar ook geestelijk. Als jij weet hoe het hormonale proces, het brein en het autonome zenuwstelsel werkt, dan weet je dat je een fantastische dosis aan pijnbestrijding zelf in huis hebt. Zo heb je een mentale voorsprong op de pijn en kun je de rit aan.

  ‘Bart: ‘Dankzij jou heb ik een flinke boost aan zelfvertrouwen gekregen omtrent mijn rol als man tijdens en voorafgaand aan de geboorte!’

  Let’s make some magic

  Maar hoe zit het met mijn partner vraagt men vaak. Hier kan ik je in geruststellen. Door mijn ervaring, praktische en emotionele steun kunnen jullie beide meer ontspannen wat de bevalling ten goede komt. Belangrijk is om het gevoel weg te nemen dat ik de partner vervang, dat is niet zo. Samen zijn wij een team voor jou. Ik steun je partner met tips in hoe hij jou het beste kan ondersteunen. Ik ben onzichtbaar maar krachtig aanwezig. Juist de partners zijn achteraf heel dankbaar en blij.

 • voordelen van een doula

  50% minder keizersnedes
  25% kortere duur van de bevalling
  60% minder verzoeken om een ruggenprik
  40% minder gebruik van oxytocine (synthetische weeënopwekkers)
  30% minder verzoeken om pijnbestrijding
  40% minder gebruik vacuümpomp

  Tijdens de bevalling

  In de tijd dat ik bij je ben help ik je zo prettig mogelijk te bevallen. Ik bewaak jullie wensen, de rust en zorg voor een fijne kalme sfeer. Ik informeer, stel je gerust, ondersteun je met ademhalingstechnieken, tegendruk, acupressuur, massages en blijf betrokken van het begin tot het eind. Ik spreek jouw taal, we kennen elkaar inmiddels goed en hebben een band opgebouwd. Ik weet waar je doorheen gaat, voel je pijn en weet wat ik moet doen als jij het even niet meer weet. Ik kan je pijn niet wegnemen, maar coach je en adem actief met je mee, zodat je kunt samenwerken met je lichaam. Je lichaam werkt voor en met jou. Ik ben jouw vertrouwenspersoon, je kunt alles vragen en bespreken. Hoe meer ik een kijkje krijg in jouw hoofd hoe beter ik je kan ondersteunen en begeleiden. Ik ben niet tegen pijnbestrijding mocht dat nodig zijn doordat ik goed op de hoogte ben van de protocollen kan ik in overleg met het ziekenhuispersoneel de best mogelijke behandeling voor jullie nastreven; voor jou en je baby. Ook als het anders loopt ben ik er voor je om je te informeren en emotioneel te ondersteunen.

  Gynaecoloog Koen Deurloo Diakonessenhuis; ‘Blij dat we samen de fysiologie en het ziekenhuis kunnen verbinden’.

  Good vibes only

  Als doula werk ik voor jullie, niet voor de verloskundige, het ziekenhuis of andere dienstverleners. Mijn rol is gevormd door jullie persoonlijke wensen en ik denk niet vanuit protocollen, maar vanuit mogelijkheden binnen de kaders van veiligheid. Ik streef naar een goede balans tussen jouw wensen en de regels in het ziekenhuis. Ik heb goede en waardevolle ervaringen met zorgverleners zowel met verloskundigenpraktijken als in het ziekenhuis. In het ziekenhuis heb je te maken met wissels van zorgverleners, met de één heb je een betere klik dan de ander. Bij een wissel herinner ik het geboorteteam aan jullie geboortewensen, zodat jullie zo min mogelijk hinder ondervinden van eventuele wisselingen waarin jullie wensen blijven gerespecteerd.

  ‘Mijn partner was echt geweldig, maar op het moment dat ik het echt even niet meer wist had ik het niet zonder jou kunnen doen. De hele bevalling was je van grote steun’

  Yes we can!

  Als doula put ik mijn kracht uit mijn ervaring, kennis en persoonlijke ontwikkeling. De cliënten die ik begeleid zijn heel uiteenlopend, van vrouwen die mij specifiek als hun doula vragen als cadeau voor zichzelf als vrouwen die een eerder geboortetrauma hebben meegemaakt, alleenstaande moeders, hoog sensitieve vrouwen, of vrouwen die angst en paniekklachten ervaren bij de gedachte aan de bevalling. Hier ligt tevens ook mijn specialisatie en kracht. I hear you ik ben ervaringsdeskundig en gespecialiseerd op het gebied van angst.
  mamalogisch-annelies-doula

  Elke begeleiding is uniek

  Ik heb veel ervaring met medische indicaties, VBAC’s vaginal birth after cesarean, badbevallingen, inleidingen, thuisbevallingen & geplande keizersnedes. Ik ben breed opgeleid en gediplomeerd doula. Ik volgde mijn opleidingen & cursussen bij verschillende instituten en school mezelf bij door het volgen van vakgerichte opleidingen & cursussen gericht op zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

  ‘Mocht er ooit een derde komen dan ben jij de eerste die ik bel’.

  Birth without fear

  Welke geboorte wens jij voor je kindje? Claim het vertrouwen in jezelf. Er groeit een prachtig klein mensje in jouw buik, you made this! De geboorte van je kindje is één van de meest belangrijke, intense en waarschijnlijk mooiste ervaringen in je leven.

  Om te voorkomen dat ik bij 2 bevallingen tegelijk moet assisteren kan ik per maand maar een beperkt aantal (aanstaande) moeders begeleiden. Ik neem drie, maximaal vier doula begeleidingen per maand aan. Tot april 2018 heb ik nog beperkt plek, bel gerust of ik in jouw uitgerekende maand nog beschikbaar ben. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Tarieven

Ik kijk er naar uit om mijn kennis met je te mogen delen en help je graag op weg. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Ik vertel je alles wat ik voor je kan betekenen als jouw doula en we gaan dieper in op jullie wensen. Je kunt al je vragen stellen en voelen of ik de juiste doula ben voor jou en of het klikt van beide kanten. Na ons vrijblijvende kennismakingsgesprek bij een definitieve boeking mag je onbeperkt contact met mij opnemen per mail, telefoon of whatsapp gedurende de gehele zwangerschap waarbij ik je help met vragen en om je aan te moedigen. We maken een whatsapp groep aan waarin we elkaar op de hoogte houden en leuke en informatieve dingen delen. Ik ben pro-badbevallingen daarom mag je in beide pakketten gratis gebruik maken van de Birth Pool in a Box als je dat wenst. Ik heb fijne geboorteballen om op te bouncen en een koffer vol heerlijke spullen om te ontspannen. Of je bevalling nou 10 uur of 28 uur duurt ik blijf bij je. Na de geboorte ben ik beschikbaar voor al je vragen over borstvoeding, het veilig dragen van je baby in de draagdoek, co-sleeping.

Het tarief voor de totale begeleiding in de zwangerschap, de gehele bevalling en postpartum is € 895,- voor het basis pakket en € 1100,- voor het plus pakket. Mocht je extra afspraken wensen dan pas ik daar de pakketprijs op aan. Bij een definitieve boeking betaal je € 395,- aan bij het basis pakket en € 450,- bij het plus pakket. Het overige gedeelte betaal je in week 36. Mochten de kosten een probleem voor je zijn, neem dan toch contact met me op, dan bespreken we jouw mogelijkheden en eventueel een betalingsregeling.

Happy Birthing basic pakket

 Kennismakingsgesprek
 2 meetings in de zwangerschap van 2 a 2.5 uur
 Ontspannende zwangerschapsmassage
 Opstellen geboorteplan
 Ongelimiteerd telefonisch, email en whatsapp support tijdens kantooruren
 Vanaf drie weken voor je uitgerekende datum tot twee weken daarna sta ik 24/7 voor je klaar om binnen een uur bij je bevalling aanwezig te zijn
 Continue support tijdens de bevalling
 Gratis gebruik van de Birth in a box Birth pool t.w.v. € 150,-*
 Heerlijke biologische thee uit de Mamalogisch theelijn voor in de zwangerschap, voorbereiding op de bevalling en voor herstel in de kraamtijd
  één post partum meeting, binnen twee weken na je bevalling

Happy Birthing plus pakket

 Kennismakingsgesprek
 4 meetings in de zwangerschap 2 a 2.5 uur
 Ontspannende zwangerschapsmassage
 Uitgebreide ademsessie om bewust en vanuit verbinding te leren ademen
 Mee op afspraak naar de verloskundige of gynaecoloog of een wandelsessie samen in de natuur
 Opstellen geboorteplan
 Ongelimiteerd telefonisch, email en whatsapp support tijdens kantooruren
 Vanaf drie weken voor je uitgerekende datum tot twee weken daarna sta ik 24/7 voor je klaar om binnen een uur bij je bevalling aanwezig te zijn
 Continue support tijdens de bevalling
 Gratis gebruik van de Birth in a box Birth pool t.w.v. € 150,-*
 Heerlijke biologische thee uit de Mamalogisch theelijn voor in de zwangerschap, voorbereiding op de bevalling en voor herstel in de kraamtijd
 5 bewerkte foto’s binnen 24 uur na de geboorte om te delen met vrienden en familie
  één post partum meeting, binnen twee weken na je bevalling

* Exclusief persoonlijke hygiënische binnenhoes deze schaf je apart aan voor € 41,-
* Reiskosten exclusief buiten Hilversum € 0.19 cent per kilometer + eventuele parkeerkosten (bij de meeste ziekenhuizen in de regio kan ik gratis parkeren)

Steeds meer verzekeraars vergoeding een doula, informeer bij je verzekering of je recht hebt op een vergoeding.


– Happybirthing basis € 895,- *
– Happybirthing plus € 1.100,-*
Losse sessie (één uur) € 70,- (anderhalf uur) € 95,-
*betalen in termijnen is mogelijk.

Wat zeggen de partners


Peter: ‘Lieve Annelies, nogmaals heel erg bedankt voor alle steun en liefde bij het ter wereld brengen van onze zoon Steve, het deed niet alleen Helene ontzettend goed maar ook voor mij. Ik besef het nog steeds niet goed maar ben zo supertrots en blij. Onderweg naar huis nu.

Jeroen: ‘Je hebt al mijn verwachtingen overtroffen en meer dan dat. Nogmaals wil ik je heel erg bedanken’

Denny: ‘Lieve Annelies, wat fijn dat jij ons hebt bijgestaan zowel voor, tijdens als na de bevalling. Zonder jou was het voor mijn gevoel heel anders gelopen. Bedankt! You rock girl!’

Bart: ‘Dankzij jou heb ik een flinke boost aan zelfvertrouwen kregen omtrent mijn rol als man tijdens en voorafgaand aan de geboorte!’

Frans: ‘Ben je een beetje bijgekomen van gister? Ik wil je echt ONWIJS bedanken voor jouw steun. Ongelofelijk! Zo bijzonder in zo’n korte tijd, mega waardevol. Geweldig vind ik het hoe jij stellen helpt en coached. Echt super bedankt daarvoor, zonder jou was het echt heel erg zwaar geworden. Wat een dag! Blijf doen wat je doet. We zien elkaar snel!’

Jaap: ‘Hi Annelies, wat ben je ontzettend lief en goed voor ons geweest. Echt ongelofelijk hoe dit plan samen is gekomen. We voelen het echt als een cadeau dat je ons hebt geholpen. Enorm bedankt! Dat wilde ik nog even zeggen. Slaap lekker voor zo, x!’

Simeon: ‘Nogmaals super bedankt voor wat je hebt gedaan vannacht. Je hebt Jaleesa en mij er zo goed doorheen geloodst. Zo’n fijne ervaring echt heel bijzonder. Welterusten!’

Job: ‘Heeel erg bedankt voor gisteren! Hadden ‘t niet zonder je gekunt en gewild! We zien je snel!

Tim: ‘Nu begrijp ik de meerwaarde van een doula! Onwijs bedankt eigenlijk zou elke vrouw zou moeten bevallen met een doula’.

Wat zegt de medici over Mamalogisch

Ik heb enorm genoten van de prachtige bevalling en de samenwerking
Annelies is empathisch en zorgzaam, deskundig, creëert een fijne en veilige omgeving voor de ouders waardoor de moeder goed kon ontspannen en vertrouwen kreeg
Blij dat we samen de fysiologie en het ziekenhuis kunnen verbinden
Niet eerder heb ik zo’n prachtige rust gezien tijdens de bevalling, wat een fijne sfeer
Prettig om mee samen te werken. Komt rustig, gepassioneerd en betrokken over
Bijzondere en mooie ervaring om met een doula samen te werken
Zo kan bevallen dus ook, wat een prachtige ondersteuning en rust. Bijzonder om te zien.

Reviews van o.a. Wilhelmina kinderziekenhuis, AMC, Diakonessenhuis Utrecht, Tergooi, Meander Medisch Centrum, OLVG West, St. Jans Gasthuis Weert en verloskundigen.

(Visited 1.293 times, 1 visits today)