• Plons! Bevallen in bad

  Bevallen in water wordt steeds populairder en dat is niet voor niks een betere vorm van natuurlijke pijnstilling is er namelijk niet. Bovendien is een badbevalling is net zo veilig als elke andere bevalling en biedt het je allerlei voordelen. Het ontspannende effect kennen we allemaal wel; het gevoel dat je na een lange, zware werkdag toe bent aan een lekker warme douche of bad waar je heerlijk loom en ontspannen van wordt om letterlijk alles even van je af te spoelen om nieuwe energie op te doen. 

  Natuurlijke pijnstilling

  Stel je eens voor je bent gewichtloos en hebt de vrijheid om elke houding aan te nemen die je prettig vindt. Zo kun je je lichaam en de zwaartekracht veel beter voor je laten werken. Het warme water werkt pijnstillend en stimuleert het de aanmaak van tweetal belangrijke bevallingshormonen (oxytocine & endorfine) welke zorgen voor effectieve en krachtige weeënDeze feel good hormonen zorgen ervoor dat je in je bubble zakt en de pijn veel beter kunt reguleren en kunt ontspannen tussen de weeën door. Het geeft je een mentale voorsprong op de pijn  Doordat je alle bewegingsvrijheid hebt creëer je meer ruimte in het bekken om je baby rustig in te laten dalen. Je spieren worden verzacht en je baarmoederspieren kunnen zich ontspannen wat de ontsluiting effectief bevordert. Ook geeft het je een veilig gevoel, het is jouw domein en je kunt je rustiger afsluiten van wat er om je heen gebeurt. 

  Zachte geboorte

  De overgang van de ontsluiting naar de uitdrijvingsfase verloopt zachter, de persdrang bouwt zich geleidelijker en rustiger op. De overgang van de baarmoeder naar de wereld voor je baby is kalm en rustig. Je kindje gaat van 37 graden lichaamstemperatuur naar een warm bad waarbij je prachtig zelf je baby kunt opvangen als het geboren wordt. Als je verloskundige ervaring heeft met badbevallingen zal ze je toucheren vanuit het bad, zodat je niet onhandig in en uit het bad hoeft te stappen. De verloskundige houdt met een waterdichte doptone nauwkeurig de conditie en de hartslag van je baby in de gaten.

  bevalbad_hilversum_mamalogisch

 • Voordelen badbevalling

  Het is jouw domein, geeft rust, ruimte en privacy
  Minder verzoeken om pijnbestrijding
  Je doorbloeding is beter
  Werkt stress verlagend, je maakt meer geluks en bevallingshormonen aan
  Je bent gewichtloos. Je voelt gedragen door het het warme water
  Kans op inscheuren neemt af
  Minder bloedverlies baarmoeder raakt minder uitgeput
  Vlottere ontsluiting = kortere bevallingsduur
  Je baby wordt rustig en kalm geboren

  Vanaf wanneer mag je in bad

  Het beste moment om in bad te gaan is vanaf de actieve fase of op aangeven van je verloskundige. Je merkt dat je weeën pittiger en krachtiger worden en het is heerlijk om te voelen hoe het warme water je pijn verzacht. Het water geeft je een pijnstillende werking van ongeveer 2 uur hierna kan het fijn zijn om het bad even te verlaten om er na een half uur weer in terug te gaan. Er is géén extra infectiegevaar als je in bad bevalt. Bij het bad krijg je een persoonlijke gesteriliseerde binnenhoes die je na de bevalling kunt weggooien. Je kunt het water 24 uur gebruiken daarna moet je het vervangen i.v.m. hygiëne. Als je gebroken vliezen hebt, maar nog geen goede weeën mag je nog niet in bad. Het opzetten en vullen van het bad duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. In de praktijk is hier eigenlijk altijd genoeg tijd voor.

  Bevalbad huren

  Huur je eigen birth in a box PRO bij Mamalogisch. Alles wat je nodig hebt is inclusief.
  Bevalbad
  BPA vrije slangen, kraankoppelingen
  Persoonlijk gesteriliseerde hygiënische hoes
  Elecktrische opblaaspomp & dompelpomp
  Birth-mirror, schepnetje, birth anker
  Opzet instructie
  Cadeautje van Mamalogisch

  Voorwaarden

  Je huurt het bevalbad voor de periode van 5 weken vanaf 37 tot 42 weken. Bij week 37 staat alles voor je klaar. Als je in Hilversum woont breng ik het bad langs en geef ik uitleg hoe je het snelst het bad opgezet krijgt. Woon je wat verder versturen is geen probleem. Mocht je doordat je medisch wordt niet in bad kunnen bevallen dan betaal je altijd de volledige huur, is de hygiënische hoes onbeschadigd en in de verpakking dan mag je deze retourneren en ontvang je € 41,- retour. Bij reservering betaal je € 50,- aan na ontvangst van de betaling is de reservering definitief. Mocht je annuleren voor de huurperiode dan betaal je € 25,- aan administratiekosten. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met me op via: annelies@mamalogisch.nl

  Klik hier voor het expert artikel wat ik schreef voor de Ouders van Nu over de voordelen van een badbevalling. Voordelen_badbevalling_bevalbad_huren_hilversum

Birth in a box pro (incl. bevalpakket) 155,-
Birth ball (incl. vrolijke cover) 25,-

Birth in a box pro 155,-
(incl. bevalpakket)
Birth ball (incl. vrolijke cover) 25,-

(Visited 928 times, 1 visits today)