• Plons! Bevallen in bad

  Bevallen in bad wint steeds meer aan populariteit en dat is niet voor niks. Een beter vorm van natuurlijke pijnbestrijding is er namelijk niet, maar eigenlijk is het zoveel meer. Het ontspannende effect kennen we allemaal wel; het gevoel dat je na een lange, zware werkdag toe bent aan een lekker warme douche of bad waar je heerlijk loom en ontspannen van wordt om letterlijk alles even van je af te spoelen om nieuwe energie op te doen. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat bevallen in water direct meetbare voordelen heeft voor zowel moeder als kind.

  Vanuit je kracht

  Vrouwen ervaren het bevalbad als een verademing, het is een HUG voor je lichaam. Het grootste voordeel van bevallen in bad is dat je gewichtloos bent, je hebt alle vrijheid om elke houding aan te nemen die je prettig vindt. Zo kun je de zwaartekracht voor je laten werken en creëer je meer ruimte in het bekken om je baby rustig in te laten dalen. Je voelt je gedragen in het water, je spieren worden verzacht en je baarmoederspieren kunnen zich ontspannen wat de ontsluiting effectief bevordert. Het fijne van het bevalbad is dat het je een veilig gevoel geeft, het is jouw domein. Zo kun je je rustig in je cocon kunt afsluiten van wat er om je heen gebeurt en kun je bevallen vanuit je eigen kracht.

  Natuurlijke pijnstilling

  De kracht van het warme water stimuleert de aanmaak van tweetal belangrijke bevallingshormonen (oxytocine & endorfine) welke zorgen voor effectieve en krachtige weeën. Deze feel good hormonen zorgen ervoor dat je in je bubble zakt en de pijn veel beter kunt reguleren. Zo kun je je meer ontspannen en herstellen tijdens en tussen de weeën door. Je laat je lichaam voor je werken en hebt een mentale voorsprong op de pijn. Dat geeft je een boost aan zelfvertrouwen!

  Zachte geboorte

  De overgang van de ontsluiting naar de uitdrijvingsfase verloopt zachter, de persdrang bouwt zich geleidelijker en rustiger op. De overgang van de baarmoeder naar de wereld voor je baby is kalm en rustig en is net zo veilig als elke andere bevalling. Je kindje gaat van 37 graden lichaamstemperatuur naar een warm bad waarbij je prachtig zelf je baby kunt opvangen als het geboren wordt. Als je verloskundige ervaring heeft met badbevallingen zal ze je toucheren vanuit het bad, zodat je niet onhandig in en uit het bad hoeft te stappen. De verloskundige houdt met een waterdichte doptone nauwkeurig de conditie en de hartslag van je baby in de gaten.

 • Voordelen badbevalling

  Het is jouw domein, geeft rust, ruimte en privacy
  Minder verzoeken om pijnbestrijding
  Je doorbloeding is beter
  Werkt stress verlagend, je maakt meer geluks en bevallingshormonen aan
  Je bent gewichtloos. Je voelt gedragen door het het warme water
  Kans op inscheuren neemt af
  Minder bloedverlies baarmoeder raakt minder uitgeput
  Vlottere ontsluiting = kortere bevallingsduur
  Je baby wordt rustig en kalm geboren

  Vanaf wanneer mag je in bad

  Het beste moment om in bad te gaan is vanaf de actieve fase of op aangeven van je verloskundige. Je merkt dat je weeën pittiger en krachtiger worden en het is heerlijk om te voelen hoe het warme water je pijn verzacht. Het water geeft je een pijnstillende werking van ongeveer 2 uur hierna kan het fijn zijn om het bad even te verlaten om er na een half uur weer in terug te gaan. Er is géén extra infectiegevaar als je in bad bevalt. Bij het bad krijg je een persoonlijke gesteriliseerde binnenhoes die je na de bevalling kunt weggooien. Je kunt het water 24 uur gebruiken daarna moet je het vervangen i.v.m. hygiëne. Als je gebroken vliezen hebt, maar nog geen goede weeën mag je nog niet in bad. Het opzetten en vullen van het bad duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. In de praktijk is hier eigenlijk altijd genoeg tijd voor.

  Bevalbad huren

  Huur je eigen birth in a box PRO bij Mamalogisch. Alles wat je nodig hebt is inclusief.
  Bevalbad
  BPA vrije slangen, kraankoppelingen
  Persoonlijk gesteriliseerde hygiënische hoes
  Elecktrische opblaaspomp & dompelpomp
  Birth-mirror, schepnetje, birth anker
  Opzet instructie
  Cadeautje van Mamalogisch

  Wil jij plonsen op de golven van je opblaasbad? Je huurt het bevalbad voor de periode van 5 weken vanaf 37 tot 42 weken. Mamalogisch verhuurt de Birth in a box PRO voor verloskundigen en doula’s. Mocht je in de buurt wonen dan breng ik het bad bij je langs, woon je wat verder weg dan verstuur ik het pakket per post of je kunt hem ophalen bij mij in de praktijk. Mocht je doordat je medisch wordt niet in bad kunnen bevallen dan betaal je altijd de volledige huur. Mocht je annuleren voor de huurperiode dan betaal je € 25,- administratiekosten. Als de gesteriliseerde hoes ongebruikt en onbeschadigd in de verpakking zit dan mag je deze altijd retourneren en trek ik hem van het bedrag af. Bij reservering van een bad betaal je € 50,- aan na ontvangst van de betaling is de reservering definitief. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met me op via: annelies@mamalogisch.nl

  bevalbad_hilversum_mamalogisch

birth in a box pro € 150,- (incl. persoonlijke binnenhoes en bevalpakket)
birth ball om heerlijk op te bounchen (incl. vrolijke cover) € 20,-

(Visited 807 times, 1 visits today)