Babymassage = Blije baby’s! – Ouders van Nu

Annelies MulderBaby, Gezondheid, Mamalogisch voor de Ouders van NuLeave a Comment

babay_massage_banner

Je baby vindt het heerlijk om aangeraakt worden en dat kun je niet genoeg doen. Verwennen met aandacht, haha, nee dat bestaat niet, je krijgt er juist blije en tevreden baby’s van!

Je baby masseren is een fijne manier om even uit de drukte van de dag te komen, om te ontspannen en de tijd te nemen. Het kalmeert, je baby geniet, je maakt oogcontact en de zachte aanrakingen op het tere huidje maken je baby heerlijk rozig en verminderen stress. Let maar eens op hoe je baby reageert op je aanraking en hoe je samen echt verbinding maakt. Fedde begon heel lief belletjes te blazen met zijn mondje en te pruttelen en hele verhaaltjes brabbelen met zijn kleine stralende oogjes. Te cute. Zelf word ik er ook altijd helemaal rustig van.Bijkomend voordeel: baby’s slapen regelmatiger nadat ze zijn gemasseerd.

Just lay back and relax

Na de geboorte van Fedde deed ik een cursus Shantala babymassage en omdat ik het zo leuk vond, masseerde ik hem dagelijks. De ene keer wat uitgebreider dan de andere keer. Ik zette  rustgevende muziek op, maakte het in de kamer lekker warm en zo troetelden we lekker aan. Heerlijk vond hij het en ik ook. Het is zo schattig als je hem helemaal onder je handen voelt ontspannen. Nu doe ik het nog steeds. Soms komt Fedde aanlopen met een flesje olie en wijst hij naar zijn schoenen en zegt hij ‘uit’, of ik even zijn voetjes en beentjes wil masseren haha.

Oxytocineflow

De huid, het grootste orgaan van het menselijk lichaam, heeft veel zenuwuiteinden. Door te masseren stimuleer je de ademhaling van je baby. Het is goed voor de emotionele groei, de ontwikkeling, motoriek, zintuigen en nog veel meer. Ook heeft het een gunstige invloed op de spijsvertering en geeft verlichting bij darmkrampjes. Door de massage maak je oxytocine aan, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Oxytocine speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en verbinding. Het bevordert de hechting tussen jou en je baby waardoor je de lichaamstaal van je baby beter leert te begrijpen.

Spoil him!

Ze groeien letterlijk van liefde, huid op huid contact veiligheid en geborgenheid. Voor het masseren van je baby heb je echt geen cursus nodig, al is zo’n cursus natuurlijk wel heel leuk en leer je er extra tips and tricks en ontmoet je andere moeders. Mijn tip: masseer gewoon lekker op gevoel en intuïtie. Je voelt vanzelf wat je baby nodig heeft en lekker vindt. Je kunt niks verkeerd doen. Neem een lekkere olie of een vettige bodylotion. Kies hierbij voor een fijn natuurlijk product zonder chemicaliën, kunstmatige conserveringsmiddelen en andere rotzooi waar je baby van opkrult. Kom samen tot rust en masseer liefdevol en langzaam het hele lichaam van je baby met lange bewegingen en zachte strijkingen en knedingen. Verlies daarbij niet het contact met de huid en praat tegen je baby en zeg wat je aan het doen bent.

Leg je baby op zijn buikje op je knieën op een zachte hydrofiele doek en masseer lekker zijn schouders en ruggetje. (zie foto met een heerlijke rozige blik)Fedde_mamalogisch_oudersvannu

Oefening baart kunst en mocht je inspiratie zoeken er staan veel leuke filmpjes op Youtube met leuke tips hoe je je baby in de watten kunt leggen. Vergeet ook jezelf niet en zorg goed voor jezelf. Af en toe deed ik mezelf een Thaise ontspanningsmassage cadeau en kwam herboren thuis. Je kunt er weer even tegenaan, heerlijk!

Volg jij Mamalogisch eigenlijk al? Klik hier voor de updates met vrolijke en natuurlijke inspiratie.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Annelies Mulder on FacebookAnnelies Mulder on Instagram
Annelies Mulder
(33) Doula, massagetherapeut, Hypnobirthingdocent. Verbinden vanuit je eigen kracht, denkt niet graag in hokjes, intuïtief & kleurrijk. Vrolijke en natuurlijke inspiratie dat is Mamalogisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *