Bespaar op zonnebrand!

Annelies Mulder100% natuurlijk, Gezondheid, Mamalogisch1 Comment

Mamalogisch_uvkleding_kinderen_polarn.o.pyret_

Bespaar op zonnebrand. We willen allemaal een lekker kleurtje, maar wel verantwoord. Jaarlijks geven we flink wat geld uit aan zonnebrand. Soms is het een hele zoektocht naar een goede zonnebrand om de kwetsbare huid van je kindje of baby te beschermen tegen de zon. De perfecte zonnebrand bestaat niet, maar er zijn wel steeds meer ‘goede’ te koop. Nadeel is wel, je moet veel en vaak smeren en er zijn enorm veel verschillende soorten van goedkoop tot heel duur. Een minerale filter is drie keer zo duur als een chemische filter en bevat aanzienlijk minder schadelijke stoffen. Je wil het goed doen, maar is de duurste ook het beste en welke kies je? Des te hoger de factor des te hoger de prijs. Het is simpel met een SPF (sun factor protection) vertraag je het moment van verbranding 50 maal. Voor kinderen een goede keuze.

22 flesjes zonnebrand

We smeren heel wat weg elke zomer. Het televisieprogramma De Rekenkamer van de KRO heeft vorig jaar uitgerekend wat een gezin kwijt is aan zonnebrandcreme tijdens een vakantie van 2 weken. Als je je beschermt volgens de richtlijnen is een gezin van 4 personen 22 flesjes van 200ml kwijt. Poeh, reken maar eens uit wat je kunt besparen… Je kunt hier de uitzending terugkijken: Wat kost zonnebrand.  Er wordt goed uitgelegd hoe zonnebrand werkt en hoe het wordt gemaakt.

Beschadiging

De zon schijnt voor iedereen, maar niet iedereen kan er even goed tegen. Heerlijk buitenspelen en zwemmen zonder zorgen over de zon is wel een uitdaging. Juist bij kinderen komen beschadigingen door UV-straling hard aan. Hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. Bovendien zijn kinderen in de groei: de celdeling gaat zo snel dat er soms te weinig tijd is om alle beschadigde huidcellen te herstellen voordat ze zich weer gaan delen. Smeer je goed dan moet je 2mg per vierkante centimeter smeren zegt dermatoloog Peter Veldhuis. Om de goede dikte te bereiken moet je dus een flinke laag opsmeren en eigenlijk smeren we allemaal veel te dun, waardoor we onze huid aan extra gevaar blootstellen.

Bespaar

Een goed en slim alternatief voor zonnebrand is UV kleding. Ik was bij Polarn O. Pyret en spotte deze superleuke UV kleding. Ze hebben een mooie ECO lijn van gerecycled materiaal. De zwemkleding is superlicht met zachte naden. Door UV kleding kun je flink besparen op zonnebrand en bescherm je de huid tegen slechte en schadelijke stoffen. De collectie is uitgebreid met broekjes, shirtjes en pakjes in leuke hippe kleuren met bijpassende hoedjes.Polarn_uvkleding_mamalogischMamalogisch_UVkleding_Polarn.O.Pyret_2

voordelen UV kleding:
  • De kleding is elastisch, voelt zacht aan & vormt zich naar het lichaam
  • Je kindje is beschermt met factor 50+
  • Je weet dat het grootste gedeelte van het lichaam goed bedekt is
  • Kinderen kunnen lekker spelen in het water en hoeven niet opnieuw ingesmeerd te worden
  • Kleding droogt snel weer op
  • KostenbesparingUVkleding_Polarn_mamalogisch

Mamalogisch_UVkleding_Polarn.O.PyretLet op:

Blijf wel goed smeren op de plekken die niet bedekt zijn.

Volg jij Mamalogisch eigenlijk al? Klik hier voor de updates op Facebook met vrolijke en natuurlijke inspiratie.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Annelies Mulder on FacebookAnnelies Mulder on Instagram
Annelies Mulder
(33) Doula, massagetherapeut, Hypnobirthingdocent. Verbinden vanuit je eigen kracht, denkt niet graag in hokjes, intuïtief & kleurrijk. Vrolijke en natuurlijke inspiratie dat is Mamalogisch.

One Comment on “Bespaar op zonnebrand!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *