Hallo herfst, hi pompoen! Herfstrecept uit de oven

HesterRecepten0 Comments

pompoenschotel-1024-breed-1024x675-1024x675

Ik ben gek op de herfst en geniet van de prachtige kleuren en de lekkere seizoensgroenten. De pompoen staat bij mij op nummer 1! Ik heb deze oranje topper standaard in huis, hij is lang houdbaar maar meestal overleeft ie maar een paar dagen in mijn keuken en gaat ’t mes er dan in om ‘m te verwerken in soep, in pompoenpannenkoeken of ’n lekker ovengerecht. Dit herfstrecept maak ik regelmatig en is makkelijk en snel te maken: de oven doet het werk!

Benodigdheden voor 4 personen:

1 pompoen, 2 grote pastinaken, twee grote uien, 6 tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 el (droge) tijm, 1 el (droge) oregano, handjevol verse salieblaadjes, koudgeperste olijfolie, 4 eetlepels balsamicoazijn, 300 g zachte geitenkaas, peper en grof zeezout.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de pompoen zodat deze goed schoon is. Je hoeft een pompoen die vroeg uit het seizoen is niet te schillen, later in het seizoen is dit wel aan te raden, dan wordt de korst taai. Droog daarna af en snijd ‘m in grove stukken. Snijd de twee uien in partjes. Was de pastinaken en snijd ze in grote stukken. Halveer de tomaten. Pers de knoflook uit en meng deze in een kommetje met een flinke scheut olijfolie, balsamicoazijn en de droge kruiden. Leg de pompoen, tomaten en uien op een ovenschaal en giet het oliemengsel eroverheen. Hussel alles met je handen goed door elkaar zodat de olie alle groenten goed bedekt. Bestrooi met wat grof zout en peper. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de groenten mooi goudbruin en knapperig zijn. Schep de groenten tussentijds een keertje om.

Haal de groenten uit de oven en strooi de salieblaadjes met de zachte geitenkaas eroverheen. Eet met lekkere volkoren pasta of een stevig brood. Mjammie!

Voor de kinderen kun je de geitenkaas vervangen door geraspte kaas. En voor de echte groentegriezels kun je de groenten met wat groentebouillon mengen, staafmixer eroverheen en klaar is de maaltijdsoep met verstopte groenten!

Andere échte herfstgroenten die je in dit gerecht kunt doen zijn: venkel, knolselderij, en wortelen. Lekker om hiermee te variëren! 

(Visited 59 times, 2 visits today)
Hester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *